Pe malul altui timp…

Și ce rămâne după ce păsim pe nisipul vieții? Ce lăsăm în urmă? Timpul nu ne iartă..pe unii ne încearcă mai puțin..pe alții mai mult.. Poți să fugi de familie, de responsabilități, de greutăți…de tine însuți..dar de timp nu poți să fugi..Și ajungi la 23 de ani și realizezi că s-a terminat cu copilăriile..că nu ai multe realizări..acum timpul te vânează..îti urmărește și grăbește…fiecare pas..și te simti lăsat în urmă..pierdut în umbrele timpului..simti că ți se scurge totul printre degete..și profiți de orice secundă ramasă..Timpul te presează..te maturizează! Timpul e limitat din perspectiva existenței noastre..Și nu auzi decât un ticăit enervant: tic-tac..tic-tac..tic-tac..Și culmea nu avem timp să facem bine dar avem timp din belsug să mintim, să umilim, să ne purtăm urât cu cei din jur! De ce? Cum putem fii siguri că există spatiul și timpul? Poate sunt plăsmuri subiective ale trăirilor noastre.. Și totusi timpul ne poartă prin trecut..prezent și viitor…Nu mi-e frică de moarte..dar în ultimul timp m-am gândit la ea..la viață.. Viata e drumul spre moarte..sau moartea e drumul spre viață? Trăim pentru a muri sau murim pentru a trăi? Dacă dincolo de moarte e ceva mai mult decât lumină sau întuneric? Oricum ar fi..început sau capăt de drum..viață sau moarte..amândouă ne frâng în acelasi fel.. Înainte credeam că suntem ceva mai mult decât un învelis..că avem un rol mai mare în acest drum cu un singur sens. Și îmi spun uneori: ”De-as putea să o iau de la capăt..” Dar dacă prin absurd am putea face asta nu am schimba balanța timpului..nu ar fi consecinte? Timpul pare simplu până meditezi asupra lui..până vezi ce se ascunde sub acea mască.. Moartea e Judecătorul Vieții..timpul ne încearcă și noi plătim… Ieri s-a dus…mâine nu știi ce va fi..asa că trăieste azi pentru ieri si maine..strânge la piept problemele și nu te mai plânge…ar fi timpul..    
 
 
Timp..miscare..eternitate…ordine…copilărie..maturitate..ieri..azi..mâine.. Și dacă viața mă duce spre moarte sau invers te întreb pe tine Bătran Timp tu încontro mă duci?
 
 
 
To every thing there is a season, and a time to every purpose under the heaven!
Reclame

3 gânduri despre „Pe malul altui timp…

  1. Este uimitor cum, în ziua de azi, pînă și copiii sunt conștienți de trecerea timpului…La un moment dat, un an părea o veșnicie; acum, e doar o clipire.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s